Cont Bilete Online

Nea Marin – Poftiti la joc si voie buna! - Bacau

poster

Spectacol Anulat!

Data: Vineri, 30 Septembrie 2022

Ora: 19:30

   Locatie: Teatrul de Vară, Bacau

Pret: 70,100,130,160 RON

Spectacol Anulat!

Sunt ani de când ideea si dorinţa de a realiza un spectacol la Teatrul de Vara din Bacau cu mult joc imi face sufletul si mintea sa vibreze…
Dar unul din lucrurile pe care le-am invatat si le-am simtit puternic in toti acesti ani, este faptul ca totul se intampla la momentul potrivit, iar Dumnezeu stie cel mai bine sa aseze lucrurile.
Sunt multi oamenii in jurul meu ce ma incurajeaza si imi dau puterea si energia de a realiza acest spectacol… dupa zeci de ani de la debutul meu pe scena vin la Bacau sa realizam un spectacol cu familia mea de dansatori, oamenii de care ma leaga o iubire profunda, respect dar si multa munca: Scoala de dans romanesc Larisa si Marin Barbu – Dirijor Zoltan Bambo, Ansamblul Artistic Profesionist Mureşul, Steliana Sima, Alexandru Pugna, Raluca Diaconu, Lorena Dupu, Grupul vocal Muresencele.

Fără îndoială dansul folcloric este una din cele mai preţioase bogăţii ale lumii. Aceste creaţii artistice ale omenirii, s-au dezvoltat in acelaşi timp cu dezvoltarea popoarelor care le-au produs, reflectându-le talentul, și caracteristicile spirituale și păstrându-se până în zilele noastre cristalizate în forme artistice de o indiscutabilă valoare. Dansul folcloric dezvăluie într-o manieră sinceră și directă aspiraţiile și sentimentele oamenilor, el este strâns legat de viaţa și istoria popoarelor, fiind însoţitor fidel al omului atât in momentele sale de bucurie cât și în cele de mâhnire, el exprimă în acelaşi timp caracterul, temperamentul, forţa, agerimea, înţelepciunea și umorul poporului. România posedă un foarte bogat și complex tezaur folcloric. Dansurile populare româneşti cunoscute prin frumuseţea și marea lor varietate, constituie acest tezaur alături de cântece, oraţii, legende și poezia populară. Deşi dansul popular românesc se manifestă într-o mare varietate de aspecte regionale, el prezintă totuşi caractere comune esenţiale care unesc toate formele de expresie coregrafică ale poporului român într-un stil naţional specific. Fiind o manifestare artistică a colectivităţii bazată pe tradiţie, dansul folcloric s-a dezvoltat fără încetare, s-a îmbogăţit prin contribuţia dansatorilor pasionaţi, care au transmis pe plan coregrafic, într-o manieră foarte expresivă, sentimentele și aspiraţiile fiecărei colectivităţi. Fiecare bun dansator are o tendinţă continuă către îmbogăţire, o dorinţă permanentă de a-şi exprima sentimentele în forme și motive coregrafice.

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 25 aprilie 9:21.


Abonează-te la newsletter

Aflați detalii despre cele mai noi evenimente!