Cont Bilete Online

Tache, Ianke si Cadar - Bacau

poster

Data: Marți, 02 Mai 2023

Ora: 19:00

   Locatie: Teatrul de Vară, Bacau

Pret: 160 RON

„Tache, Ianke si Cadar” este o comedie savuroasă în trei acte, scrisă în 1932 de Victor Ion Popa şi pusă în scenă în acelaşi an la Teatrul Maria Ventura, unde a fost montată pentru prima dată la Bulandra în 1957 de regizorul N. Al. Toscani.

 La peste şase decenii de la montarea lui Toscani, Horaţiu Mălăele readuce pe scena Teatrului cele trei tipologii umane, întrupându-l pe evreul Ianke şi distribuindu-i în rolurile turcului Cadâr şi românului Take pe Răzvan Vasilescu şi pe Mihai Constantin.

 Alături de cei trei interpreţi principali, din distribuţie vor mai face parte: Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan şi Matei Constantin. Scenografia spectacolului i-a fost încredinţată Mariei Miu.

 Piesa aduce în prim plan povestea de viață a celor trei prieteni negustori, abordând cu subtilitate problematica rasei, credinţei și religiei, a statutului identitar individual şi de grup, reamintindu-ne astfel că diferențele nu sunt neapărat un motiv de disensiuni. Dar și că buna înţelegere poate funcţiona pe fondul acceptării și al asumării a ceea ce ne definește şi ne diferențiază de ceilalți.

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 2 mai 21:00.


Abonează-te la newsletter

Aflați detalii despre cele mai noi evenimente!